從未想過會迷上LILY!有何吸引力?最新唱片出左啦!

陳潔麗 fans 請進→

版主: marcomk

頭像
慕容遙
聯繫:

文章慕容遙 » 週三 8月 14, 2013 4:20 pm

邱邱 寫:咪髙過咀,收得靚先奇…(Lily可能唔識較支咪架…工作人員又唔醒…不過就就吓收音都可以…上年仲差,不竟小型免費演唱會,不荷求啦) Very Happy 人系感情動物,情緒波動亦正常(莫講LILY冇經理人又冇公司撐…遭莫須有嘅官司繮身(更引至拆倮…),高姿態簽咗新公司又被飛…好似樂壇過街老鼠!一個無助單身女子只想糸歌壇做佢鐘意歌唱事業,錯糸邊? (歌迷以行動反應及步步髙陞嘅鎖唱片售數字…來判誰是真正嘅輸家) 就算GEM發展順利…上年系演唱會都系唱到哭不成聲!但兩者有個共通點…就系現塲不單冇不滿…反而“更更落力拍掌”以作鼓勵! Very Happy Very Happy Very Happy 當然包括我自己,我覺得香港歌迷好溫暖好理性…只要你唱得好…會包容豉勵…) Exclamation ! Wink Wink 我都覺得自己有啲偏心Lily(或者唔系咁客觀)!但糸珼今華人女歌手中,Lily系我最喜愛嘅一個!人嘅心本來就系生埋偏一邊(純籍口)!最緊要系佢(指Lily)值得我偏(聖人都有錯…只要冇歪心惡意…我會包容,況且Lily嘅少許甩漏…並非“個人”能力問題,無能力嘅…我都唔會關機多年後…為佢而開番,眼見佢不斷努力!不斷進步!已去到我可以“享受”階段(!極少有)!心足矣 Very Happy Very Happy Very Happy )!我目己亦偏得其樂! Very Happy Very Happy “掌聲響起”唱得好好聽…可惜唱唔晒!希望第日Lily唱翻就好啦 Very Happy Very Happy Very Happy 另一個值得讚就系musicnext唱片公司系咁嘅環境下敢簽Lily除獨具慧眼外!有膽色! 當中Marco哥亦功不可抹Laughing Very Happy Idea Idea Idea 小插曲: Idea Idea Idea 連不嬲唔播Lily嘅Hmv最近都不斷播Lily演唱會cd同dvd…連張學友新出演唱會都唔播(或有其他原因…),由出碟至今長企十大銷售榜內…呢個系事實 Very Happy Very Happy Very Happy
離開幾年,沒想到麗麗經歷了這麼多風浪,我也覺得她也不是軟弱之輩,反而是相當堅韌;只是再堅韌也有哭不成聲的情況。“掌聲響起”,“親情”唱不全,也許感觸太深吧!說起“掌聲響起”,得說回青燕子時代與黃韻和毛珂那段日子。毛珂沒錯去了加拿大深造,但好像現在在樂壇也不是特別成功?黃韻見過她和麗麗同台演出,但現在也不知哪裡去了。能在樂壇立足十年(只計算獨唱的日子),麗麗還是相當堅韌。。。。。
最後由 慕容遙 於 週日 9月 28, 2014 5:52 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

邱邱

文章邱邱 » 週五 9月 20, 2013 10:24 pm

中秋快樂 :lol: 花好月圓 :lol:LILY呢排冇乜動靜…唔通錄緊新碟 :?: :lol:

邱邱

文章邱邱 » 週五 9月 27, 2013 3:22 pm

:D :D :D 萱萱 :D :D :D 進步真驚人…淘汰全國大熱 姚貝娜 :( 實至名歸咁大距離w真估唔到!(唱我是不是你最痛愛的人…成為最強組別娜英組冠軍…揀啱歌,姚貝娜唱all by myself弟二…揀錯歌唔多位…,朱克 :( 唱愛的箴言得第三…個人感覺同LILY演繹版本爭好遠…收放出入位同把聲…唔同即唔同… :cry: :cry: :cry: )。萱萱把“獨一無二”聲音…確感人更帶點力度與迷人…演繹能力進步驁人…萱萱>這塊寶玉確唔講得笑(娜英功勞不少 :wink: )!好開心中國啲後起之秀咁勁! :lol: :D :lol: :D中國樂壇還是有希望 :lol:睇呢 :wink: LILY后繼有人! :lol: :lol:在 YouTube 上观看“中國好聲音 (The Voice of China) 2013-09-20 第二季 - 第十一期 HD全場完整版” - https://www.youtube.com/watch?v=LPDuYoO ... ata_player[/url] :idea: :idea: :idea: 1:12:23開始惡鬥(萱萱惡鬥姚貝娜…) :arrow: :arrow: :arrow:不過 :evil: 萱萱 :evil: 系膽機 :wink: 同石機 :evil: 分別好大!膽機即使“貴”亦值… :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

邱邱

文章邱邱 » 週二 10月 01, 2013 9:59 am

在 YouTube 上观看“中國好聲音第二季 四位導師全轉身 精選唱將【HD】” - https://www.youtube.com/watch?v=d0klCSX ... ata_player[/url] :lol: 睇過華人歌唱比賽中最吸引 :lol: 希望佢能像LILY般闖出名堂…走向國際!為我國樂壇發揚光大! :lol: :lol: :lol:

邱邱

文章邱邱 » 週一 10月 07, 2013 2:06 am

搜狐获“好声音”独家版权 第二季版权费1亿元7-10-2013/20:15爭冠之日廣告費$3800萬(舊紀錄$1100萬…),收視更破紀錄…連美國黑苺手机更以400万只播30秒…!中國一個節目攪到咁成功!值得嘉許!参賽者水平的確高…!中國的驕傲 :D

邱邱

文章邱邱 » 週三 1月 29, 2014 10:52 pm

希望Lily留學3個月後早點回歸…系到 祝Lily及各fans馬到功成!事事順利!身體健健康康! :lol: :lol: :lol:

邱邱

文章邱邱 » 週一 4月 21, 2014 4:30 pm

Lily,先祝你生日快快樂樂!我嘅願望…希望你能每曰起身就開開心心咁笑住過每一日 :lol: 現今水平嘅你…已極度欣賞(除悅耳外…越呢越有味道…正!!!無一歌手可全面兼容唔同類形歌曲…造回自己,足矣)進唔進步已唔重要(去度呢個水平…再上空間有限)!最后願你同各fans能好好享受每一日!等你 :wink: :idea:

邱邱

文章邱邱 » 週二 6月 24, 2014 8:05 pm

請問有冇人知Lily最近點? :lol:

頭像
marcomk
Site Admin
聯繫:

文章marcomk » 週三 6月 25, 2014 11:16 pm

Lily约期滿了,有新计划,不过没公佈,要事成才可让大家知

頭像
慕容遙
聯繫:

文章慕容遙 » 週六 6月 28, 2014 1:50 pm

怎麼2007以後,總是一個演唱會、一張個人專輯就約滿?貌似“漂流”的狀態。“沒保姆、沒助手、沒經理人”的情況恐怕要繼續。Keep on Singing節目發掘了Lily可唱的不少歌曲,但長期唱下去,節目的吸引力也會減退。另外,在香港也難以找到Lily2007和2009演唱會的唱片(2013和《彩雲歸來時》爭取到;有些人覺得《彩雲歸來時》的選曲比2013演唱會來得經典。)

邱邱

文章邱邱 » 週六 6月 28, 2014 4:43 pm

個人覺得music next對Lily都唔錯(專輯自由度,演唱會一錘定音…更揾到杜自持作總監…)。如有更好選擇固然好…無論點!Lily最緊要開心!健康!足矣 :lol:

邱邱

文章邱邱 » 週三 7月 02, 2014 1:27 am

個人覺得Lily把聲已漸變,變得更成熟!情深!比前更具味道(簡單地講…耐聽而感染力強),揀歌方面可考慮多唱一些情深之歌曲。有點太靜了!Lily,等著你呢 :roll: :)

頭像
慕容遙
聯繫:

文章慕容遙 » 週一 7月 07, 2014 8:04 pm

最上一次演唱是Keep on Singing(D100電臺節目,自從收費後就沒聽了。)不太希望Lily再上D100(收費電臺,收聽也麻煩);如果能主持港臺節目更好呀。

邱邱

文章邱邱 » 週一 8月 04, 2014 10:15 pm

《2014 香港高級視聽展》8 月 8-10 日香港會議展覽中心唔見Lily參與演出,好失望 :evil:

邱邱

文章邱邱 » 週一 8月 11, 2014 1:27 am

今早髙級視展比上年同日(周日)多人好多,買完飛后攞咗今日3場演唱會飛,睇完2點果場(連埋執死雞入埸fans…都依然有空位…同上年要座晒去樓梯位…都爭好遠)。今年用咗$800多萬器材(嗽叭全球得5對,其中一對糸米髙積遜度),音效及音質比上年好!今日以李伊娃(李燦)較出色…但簽名會人頭一般,其餘兩埸提唔起興趣冇睇…!好懷念Lily,好多試音都有播lily嘅歌… :lol:

回到「陳潔麗 fans club」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客