從未想過會迷上LILY!有何吸引力?最新唱片出左啦!

陳潔麗 fans 請進→

版主: marcomk

邱邱

文章邱邱 » 週三 8月 07, 2013 12:02 am

2013高級視聽展9-8-2013上午十一時至晚上八時(當日無限次數進步)最新超逼真4K高清家庭影院 -數碼音響重播系統 (USB DAC /音頻串流播放器∕一體化數碼儲 存重播器)現場表演 展覽將採用世界頂級品牌 Genesis旗艦監聽揚聲器、CH Precision播放器及美國Viola放 大器,聯同本地及國內多位專業 歌手及知名演奏家,為參觀人士 帶來多場賞心悅目的表演。優惠及抽獎 為答謝入場人士支持,大會隨每 張入場門票贈《2013原音精 選》雙層SACD/CD碟片乙張, 藉此介紹更多優美樂章給各位欣 賞。另外,持票者均會獲得抽獎門券 乙張,憑券參加於香港君悅酒店 舉行的「昇和數碼音響盛宴」即 可有機會贏取獎品。各fans睇到或聽到有吖好嘢,請即日於此網作推介 :D :lol:

邱邱

文章邱邱 » 週三 8月 07, 2013 11:19 pm

鹹魚青菜各有所愛!最自然不過(單講辣味就好極端…有人喜愛有人憎)!我相信Lily未必系每個人嘅杯茶(好正常)!但見唔少前輩向Lily提出唔少良性建議 :D太好啦!有希 望總系好!Lily現狀我已好享受!越呢越有味道!已擁有襟聽條件以前總覺得Lily唱得悅耳…但總欠多少味道!今時今日Lily嘅演繹…可用呢慢慢享受(07同13年演唱會分別都幾大)! :D :oops: :wink:自問已心足 :D

邱邱

文章邱邱 » 週五 8月 09, 2013 2:06 pm

而家排隊買飛入埸都排咗超過一個鐘 :evil: 都未排到人龍中間位…保守排隊近兩個鐘先買到飛入埸 :oops:

邱邱

文章邱邱 » 週五 8月 09, 2013 7:12 pm

3F C06 隻入耳式耳筒(cardas)好鬼正($3仟幾…都幾系)

邱邱

文章邱邱 » 週六 8月 10, 2013 12:24 am

Lily今日唱咗 傷信 同 不了情 兩首歌!正!(全碟我都系最鐘意呢兩隻…現埸唱得又正…冇得頂)!今日杜自持都有上呢撐埸!真唔話得 :D :lol:散埸買完Lily演唱會DVD等Lily簽名又糸等咁鬼耐!慘! :lol:

Jamesccpccp9

文章Jamesccpccp9 » 週六 8月 10, 2013 1:51 am

想聽情難自制多D 真係超正 :lol:等左勁耐先拿到簽名 :P

邱邱

文章邱邱 » 週二 8月 13, 2013 9:21 am

http://m.youtube.com/watch?feature=yout ... Dyoutu.be#[url][/url] :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: 陳潔麗@《2013香港高級視聽展》 :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: 明仔錄得靚!Lily唱得正!心足矣 :D 現埸tune聲…好過上年!咁先可欣賞到真正嘅Lily!吖叫做hi fi天后!聽吓現埸…你可能知點解 :D 唔怪得咁細個場杜自持都呢捧LILY場 :D

Jamesccpccp9

文章Jamesccpccp9 » 週二 8月 13, 2013 4:11 pm

邱邱 寫:http://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=J487vbpsLts&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DJ487vbpsLts%26feature%3Dyoutu.be#[url][/url] :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: 陳潔麗@《2013香港高級視聽展》 :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: 明仔錄得靚!Lily唱得正!心足矣 :D 現埸tune聲…好過上年!咁先可欣賞到真正嘅Lily!吖叫做hi fi天后!聽吓現埸…你可能知點解 :D 唔怪得咁細個場杜自持都呢捧LILY場 :D
麗麗將忘不了頭3個字食左落肚 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: 今次表現好似有D失準,有D位跟漏拍子,剛上台有點發台溫但整體黎講都好正,加埋個幾百萬喇叭超靚聲

邱邱

文章邱邱 » 週二 8月 13, 2013 4:55 pm

ccpccp9 寫:
邱邱 寫:http://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=J487vbpsLts&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DJ487vbpsLts%26feature%3Dyoutu.be#[url][/url] :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: 陳潔麗@《2013香港高級視聽展》 :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: 明仔錄得靚!Lily唱得正!心足矣 :D 現埸tune聲…好過上年!咁先可欣賞到真正嘅Lily!吖叫做hi fi天后!聽吓現埸…你可能知點解 :D 唔怪得咁細個場杜自持都呢捧LILY場 :D
麗麗將忘不了頭3個字食左落肚 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: 個咪架高得滯…你見LILY自己都較咗幾次(開頭弱音段就更明顕…收唔到喲聲今次表現好似有D失準,有D位跟漏拍子,剛上台有點發台溫但整體黎講都好正,加埋個幾百萬喇叭超靚聲

邱邱

文章邱邱 » 週二 8月 13, 2013 4:59 pm

咪髙過咀(收得靚先奇…不過就就吓收音都可以…上年仲差) :D
最後由 邱邱 於 週三 8月 14, 2013 11:35 am 編輯,總共編輯了 1 次。

頭像
慕容遙
聯繫:

文章慕容遙 » 週二 8月 13, 2013 6:28 pm

2007 和 2013 演唱會都出現過一點小狀況;記得2007《愛的見證》嗎?2013年是《親情》和《掌聲響起》出了一點狀況。這些都是需要改進的地方。

邱邱

文章邱邱 » 週二 8月 13, 2013 8:14 pm

咪髙過咀,收得靚先奇…(Lily可能唔識較支咪架…工作人員又唔醒…不過就就吓收音都可以…上年仲差,不竟小型免費演唱會,不荷求啦) :D人系感情動物,情緒波動亦正常(莫講LILY冇經理人又冇公司撐…遭莫須有嘅官司繮身(更引至拆倮…),高姿態簽咗新公司又被飛…好似樂壇過街老鼠!一個無助單身女子只想糸歌壇做佢鐘意歌唱事業,錯糸邊?(歌迷以行動反應及步步髙陞嘅鎖唱片售數字…來判誰是真正嘅輸家)就算GEM發展順利…上年系演唱會都系唱到哭不成聲!但兩者有個共通點…就系現塲不單冇不滿…反而“更更落力拍掌”以作鼓勵! :D :D :D 當然包括我自己,我覺得香港歌迷好溫暖好理性…只要你唱得好…會包容豉勵…) :!::wink: :wink: 我都覺得自己有啲偏心Lily(或者唔系咁客觀)!但糸珼今華人女歌手中,Lily系我最喜愛嘅一個!人嘅心本來就系生埋偏一邊(純籍口)!最緊要系佢(指Lily)值得我偏(聖人都有錯…只要冇歪心惡意…我會包容,況且Lily嘅少許甩漏…並非“個人”能力問題,無能力嘅…我都唔會關機多年後…為佢而開番,眼見佢不斷努力!不斷進步!已去到我可以“享受”階段(!極少有)!心足矣 :D :D :D )!我目己亦偏得其樂! :D :D“掌聲響起”唱得好好聽…可惜唱唔晒!希望第日Lily唱翻就好啦 :D :D :D 另一個值得讚就系musicnext唱片公司系咁嘅環境下敢簽Lily除獨具慧眼外!有膽色! 當中Marco哥亦功不可抹:lol: :D :idea: :idea: :idea: 小插曲: :idea: :idea: :idea: 連不嬲唔播Lily嘅Hmv最近都不斷播Lily演唱會cd同dvd…連張學友新出演唱會都唔播(或有其他原因…),由出碟至今長企十大銷售榜內…呢個系事實 :D :D :D

邱邱

文章邱邱 » 週三 8月 14, 2013 1:31 pm

圖檔排到出去另一會場 圖檔圖檔圖檔排咗2個鐘終買到入場卷 :D :D :D圖檔圖檔到排隊去捧Lily場啦 :D :D :D圖檔中間樓梯坐滿後…再放人坐另一樓梯(最右邊放入呢就系執死雞嘅歌迷…人多勢眾 :D :D :D 司儀都唔敢唔放人入呢 :D :D :D圖檔杜自持親臨撐Lily場 :D :D :D圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔9-8-2013就為咗Lily而成為排隊日(好在請咗假) :D :D :D 呢隻“Lily”簽名碟得呢不易呀 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

邱邱

文章邱邱 » 週三 8月 14, 2013 2:14 pm

11-8-2013再戰會展 :D :D :D 圖檔場面系咪同Lily個日“天與地”呢!都好!唔使排隊 :D 圖檔圖檔當日3場演唱會“免費”任攞 :D :D :D圖檔谷行雲圖檔圖檔阿銀圖檔陳果圖檔劉德麗
最後由 邱邱 於 週六 8月 17, 2013 1:19 pm 編輯,總共編輯了 2 次。

邱邱

文章邱邱 » 週三 8月 14, 2013 2:34 pm

圖檔圖檔今年興“美女”搭靚音響 :D :D :D(呢套都幾靚聲…從容下迫…幾正)圖檔圖檔呢檔都幾攪嘢…摩機(加扼流圈前後作比較…聽後答得多有獎)其中一段就糸先聽女聲“Lily”唱一水…再聽“趙鵬”唱船歌後作比較…現場都幾擁躍 :D 圖檔圖檔圖檔圖檔呢隻耳筒幾靚聲(低音少有之彈力…清而勁)但要3仟幾… :cry: 圖檔我都系揀番westone 1(好過我隻Um1)圖檔打風真好 :D :lol: :D

回到「陳潔麗 fans club」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客