從未想過會迷上LILY!有何吸引力?最新唱片出左啦!

陳潔麗 fans 請進→

版主: marcomk

邱邱

從未想過會迷上LILY!有何吸引力?最新唱片出左啦!

文章邱邱 » 週六 12月 03, 2011 11:25 pm

樣次要[你睇蔡琴,但麗麗個樣並非很靚!但頗順眼,請莫怪直言…個人自小性格冇得改] 早前我買膽機聽麗麗既歌… 發覺到處到麗麗既試音碟!以前 係冇!有次我帶私伙(港版儂倩演 唱會CD鋱機…突然有佪鬼佬問 我…那歌手是誰!當然極力推薦! 我自己都估唔到會迷上陳潔麗! 過徃我只曾喜歡 :wink: :wink: :wink: 張學友(由月半灣至今)而另 —個是 :wink: :wink: 王菲(由容易受傷的女人 至早前) 估唔到第三個竟是陳潔麗! :roll: :roll: :roll: :!: :wink: 自問很挑剔! 我為聽歌而報讀 無線電…! 而我只喜歡現埸(夠 真)! 除咗07港版演 唱會中你是唯獨不可取替最尾那 吞口水聲外…直至最新鄧麗君爵 士版現場CD 都有高水準兼有進 步! 至今唯獨陳潔麗可將—些以 前我不喜歡之歌曲唱到我接受甚 至到喜歡階段(如雙星情歌.膽小 鬼,我和春天有個約會…) 很希 望新碟能錄上〉歌及我的 愛被你灌醉[quote][/quote]圖檔
最後由 邱邱 於 週四 8月 04, 2016 10:27 pm 編輯,總共編輯了 33 次。

邱邱

文章邱邱 » 週日 12月 04, 2011 12:55 am

究竟有什麽昅引力?未知各位感覺是否類同?

邱邱

文章邱邱 » 週日 12月 04, 2011 1:14 am

當你聽過哪裡天空不下雨(夾許樂)2011AV展認定〈夾韋雄)麗麗由—字滑去另—字之技巧確出色!所以等輩之輩—拍埋就高低立見!清唱高手(聲太靚…既清且純)如愛的見証入歌那段_!拉聲及降聲磪利害'2011AV展之雙星情歌(好過SAM太多啦)新碟我只在乎你(壓到那麽弱聲仍清晰帶感情〉其他…

邱邱

文章邱邱 » 週日 12月 04, 2011 1:54 am

我本人到現時為止最喜愛陳潔麗歌曲:第一位:我和春天有個約會〈以往所版本都不如>亦可算全唱錯)第二位:我的愛被你灌醉(少有佳作>進步大)第三位:儂情(俱備經典歌曲之條件>曲>詞>唱出色>現代歌曲少見〉由於太貼咪唱,故收錄之昅氣聲亦較大!不過已聽慣咗!聽得太多之故!:-!-:):-P

秋水

文章秋水 » 週日 12月 04, 2011 10:17 am

1、《野孩子》2、好多3、更多4、超多…… :D :D :D 5、上面果D之外。 :lol: :lol: :lol:

秋水

Re: 從未想過會迷上陳潔麗!究竟有什麼吸引力?你最喜愛陳潔麗那

文章秋水 » 週日 12月 04, 2011 10:31 am

邱邱 寫:過徃我只曾喜歡<3<3<3張學友(由月半灣至今)而另 —個是<3<3王菲(由容易受傷的女人 至早前) 估唔到第三個竟是陳潔麗!<3-:)<3<3<3<3
《月半弯》我中意伽菲珈而版啵,柏菲出噶“云儿”专辑

邱邱

文章邱邱 » 週日 12月 04, 2011 11:24 am

野孩子是我不太喜歡之—首歌但經她以以三重唱方式唱出時竟可今自己有點喜愛這首歌(她的和聲比小苖等2個來得更靚…)你聽澳門唱之何曰君再來就知道(改尾段唱法後比鄧麗君版好得多〉選三首歌既原意係集各之最愛以分析麗麗迷之最愛(我都覺好難揀)從而希望帶引麗麗曰後之取向!我自己極唔希望她改唱商業性歌〈或會較易紅但不耐聽)麗麗迷應該以唔同方式支持她,今她走得更好在我心中她是未經打磨之超級寶玉 :idea: :roll: :P :oops: :lol: :lol: :roll: :P :oops: :lol: :roll:

邱邱

文章邱邱 » 週日 12月 04, 2011 9:39 pm

雖然聽歌30年還是第—次加入歌迷會! :lol: :oops: :shock: 從以往看…當張學友及王菲初出度便可吸引我 :P :oops:當時這兩人乃籍籍無名…其後亦很快 走紅!最后亦穩佔第—把膠椅 :lol: 8) :D 當有朋友告知我很多親友都不知陳潔麗是誰!頓時為陳潔麗很心噏 :evil: :evil: :evil: 香港一些咬字都未識既歌手…亦可走紅!而—個真材堅料之陳潔麗卻少人識!什麼世界?個人雖低調 :cry: :oops:亦忍不住站出來出—分棉力!希望大家站出來支持陳潔麗! :roll: :roll: :wink: :idea: :oops: 8)我從未睇錯—個藝人…更唔信陳潔麗會令我唯一跌眼鏡! :| 8) :roll: :shock: 8)

邱邱

文章邱邱 » 週日 12月 04, 2011 10:04 pm

個人認為Lily唱得最好之3首歌為〈和最愛稍不同)—:我的愛被你灌醉二:我春天有個約會(色士風版)三:愛的見証 :oops: :lol: :wink: :evil: :D
最後由 邱邱 於 週三 12月 07, 2011 1:10 am 編輯,總共編輯了 1 次。

邱邱

文章邱邱 » 週日 12月 04, 2011 11:39 pm

第一個最喜愛外國歌手是whitney houston (最初聽記得好似係saving all my love for you有近30年啦)第二個係mariah carey〈without you )這個不是初出道便喜歡(更喜歡現場版open arm 聽出耳油)而張學友及王菲都是初出度聽第一隻歌便迷上!而第五個(中外歌手都計)是陳潔麗這是第二個出度一段時曰才喜歡〈以前未聽過她唱)她亦是我是聽第一隻歌便迷上之歌手! :cry: :cry: :P :lol: :roll: :roll: :cry: :P

邱邱

文章邱邱 » 週一 12月 05, 2011 9:06 am

有冇人知怎上載圖片等?謝謝! :roll: :lol: :oops:

清音

文章清音 » 週一 12月 05, 2011 1:07 pm

邱邱 寫:究竟有什麽昅引力?未知各位感覺是否類同?
Lily的歌声清澈,有线条感。她并不象邓丽君一样的软,粘,而系一种听后就会令人继续留意的声音。

邱邱

文章邱邱 » 週一 12月 05, 2011 10:01 pm

有啲認同 :roll:如果單單一把清既聲…冇可能征服我 :roll: :lol: :oops: :| :lol:自問很耳劣(20多年前為咗聽歌…放咗工眼瞓 :(都報名讀無線電…學膽機等發聲原理 :roll: 更時時上—些樓上舖聽高級音響!淨係買動圈唱頭都買到窮(隻隻過仟…但自已又冇物錢…唯有死慳…—字記之約*敗家)服侍個啲黑膠唱片 :evil:頭都大(克服靜電…)又要Set位較音響定位.深度…)遲啲先講陳潔麗怎征服我(所以話從未想過會喜歡陳潔麗:evil: :shock: :| :| :P :lol: :roll: :oops: :cry: :evil: :evil:

winfai2010@ghotmail.com

文章winfai2010@ghotmail.com » 週一 12月 05, 2011 11:36 pm

1、愛的見鉦 2、情人的眼淚 3、沿途愛 :wink: :wink: :wink:

邱邱

文章邱邱 » 週二 12月 06, 2011 12:39 am

[img http://weibo.com/lilychan0421 ][/img][/list]仲未得!再鋱只能貼上麗麗網頁/ :evil: :evil: :roll:相仲未得 :evil: :evil: :evil: :evil:
最後由 邱邱 於 週二 12月 06, 2011 12:53 am 編輯,總共編輯了 2 次。

回到「陳潔麗 fans club」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客